JSI V POŘÁDKU TAKOVÝ, JAKÝ JSI.

Je pro Tebe připraven dobrý plán. Počítá se se všemi talenty, dary a schopnostmi, kterými jsi byl obdarován. Pokud jsi pohlcen tím, co nejsi, podívejte se do zrcadla své duše a uvědom si, co jsi.

klikněte pro detail fotografieNa počátku Tvého života stojí Bůh, který Tě stvořil, abys byl Jeho obrazem a podle Jeho podoby. Když viděl všechno, co stvořil, řekl, že je to velmi dobré. Povolává Tě k životu a říká Ti: „Buď! Chci, abys byl, protože je to velmi dobré!“

Bůh, jako nejvyšší Pravda a Láska, vše, co tvoří, tvoří z lásky a také s tím, že to má smysl. Nemusíš ke svému životu nic přidávat, vždyť už sám o sobě stojí za to. První Boží povolání, které můžeš ve svém životě vysledovat, je povolání k životu. Tvůj život je dar. Dar pro Tebe a pro všechny, kteří se s Tebou mohou potkat.

Život každého z nás je zcela originální. Nikdy nebyl, ani nikdy nebude na světě nikdo stejný, jako jsi Ty. Jsi stvořen jako originál a  Otec chce s Tebou mít autentický vztah. Proto přichází do Tvého života zcela jedinečným způsobem. Není naprosto fascinující, že se k Tobě sklání, aby Tě oslovil, aby k Tobě mluvil?

Bůh Tě nejen oslovuje, ale trpělivě čeká, až mu odpovíš. Povolává Tě k tomu, abys nějak na tento dar, projev Jeho nekonečné a bezpodmínečné lásky, odpověděl. Dokonce to zakotvil do nejdůležitějšího přikázání, které existuje: přikázání lásky.

Vidí Tvůj potenciál a svou slávu v Tobě. Neporovnává Tě s člověkem vedle Tebe, aby si zjistil, zda jsou Tvoje schopnosti tabulkově srovnatelné. Zajímá ho, jak Ty používáš potenciál, který do Tebe vložil. Odpálkuje každou výmluvu, kterou mu nadhodíš, abys mohl ignorovat nebo odmítat jeho dary.

V Bibli vidíme, že povolává a používá různé lidi s různými problémy. Někdy povolal lidi, kteří byli na dně, protože se nechali pohltit svým zlým jednáním. Někdy – docela často – povolává lidi, kteří jsou nízko na společenském žebříčku nebo jsou dokonce ze společnosti vyloučeni. Mnoho z nich by mělo docela dobrou výmluvu, proč mu nemohou sloužit, když je povolal. Jednou jsem četl seznam, který začínal takto:

Abrahám byl moc starý.
Jakub byl lhář.
Timotej měl žaludeční vředy.
Petr byl zbabělý.
Mojžíš koktal a byl vrah.
Marek byl nespolehlivý.
Ozeáš měl za ženu prostitutku.
Noemi a Rút byly vdovy.
Jonáš byl neposlušný.
Miriam byla drbna.
Tomáš pochyboval.
Eliáš trpěl depresí.
Jan Křtitel se legračně oblékal.
Pavel pronásledoval církev.
Marta byla příliš úzkostlivá.
Zacheus byl moc malý.
Maria byla jenom teenager.
Lazar byl mrtvý. …

Jaká je vaše výmluva? Otec na vás něco vidí, něco, co možná nevidíte ani vy sami. Volá vás, abyste na něj spoléhali a uvědomovali si, že vám nabízí svou ruku. Volá vás, abyste ve spolupráci s ním mohli přinášet dobré a trvalé plody. Volá vás k naplněnému a smysluplnému životu.

Nebojte se být s ním stále v kontaktu,
nebojte se jím nechat vést,
nebojte se mu odevzdávat,
nebojte se vyjít mu vstříc,
nebojte se vyjít,
nebojte se!

Viz:
http://www.vira.cz/Texty/Clanky/Buh-ma-plan-i-s-vami.html
http://www.arcs.cuni.cz/index.php?id=2&id2=1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..