TERAPIE – K ČEMU BY MI MOHLA POSLOUŽIT.

Spousta lidí si řekne – k čemu terapie, cožpak jsem nějaký vadný?

Terapie v dnešní době neslouží pouze k léčbě psychických poruch, či duševních nemocí. Hlavním důvodem, proč stále více lidí a stále častěji vyhledává terapii je, že jim každodenní život připadá příliš těžký. Trápí je něco, s čím si neumí sami poradit. Např. nejsou schopni se cítit dobře, mít dobré vztahy, být milováni, cítit se v bezpečí.

V dnešním světě, ve kterém je všeho přespříliš není divu, že je potřeba speciálně vyškolených lidí k provázení každodenním životem a k naučení toho, co se ve škole bohužel neučí. Jak jít za dobrými životními cíli, pomocí dobrých prostředků. Jak si poradit se zvyšujícími se nároky, které na nás svět klade.

Terapeutických směrů v dnešní době existuje nepřeberné množství a stejně tak i terapeutů. Ale jak říká staré známé přísloví – není na světě člověk ten (potažmo i metoda), aby se líbil lidem všem. Proto je určitě dobrým znamením, že je z čeho vybírat.

Alternativní terapie, mezi něž patří i kineziologie, EFT (terapie emoční svobody)  a etikoterapie, zahrnuje širokou paletu různých metod, které mohou být použity současně s klasickou medicínou. V minulosti byla většina metod alternativní léčby napadána a kritizována jako nevědecké léčebné postupy, neboť pracují s neměřitelnými veličinami. Předpokládalo se, že alternativní metody postupem času zaniknou a jedinou léčebnou terapií zůstane konvenční medicína pod dohledem farmaceutického průmyslu. V čase se však ukázal pravý opak. Bezradnost tradičních postupů u řady nemocí a potíží, důraz na potlačení symptomů a vedlejší účinky mnoha léků bez toho, že by zvýšily kvalitu života, to vše vedlo naopak k vzrůstající popularitě alternativních postupů a zejména uznání celostního – holistického pohledu na zdraví člověka.

Hodnocení účinnosti alternativních metod je založeno na subjektivním vnímání – pacientovi se znatelně uleví, přestane mít bolesti či problémy, zmizí průvodní symptomy. Pak je terapie hodnocena jako úspěšná.

Takže  poradenství a terapie je především o zvýšení kvality každodenního života prostřednictvím regenerace (odstranění potíží) a následného rozvoje osobnosti (naučím se jak dělat věci lépe).

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..