JAK MYSLET, ABY MI MYSL POMÁHALA.

Slyšeli jste už něco o síle myšlenky? Že lze prostřednictvím myšlení zajistit, abyste se cítili dobře a tím si také vytvářeli budoucnost, která jde ruku v ruce s vašimi touhami? O tom, že na způsobu našeho myšlení stojí a padá celý náš život? Že mysl vytváří zdraví či nemoc, úspěch či neúspěch, štěstí či neštěstí, pocity pohody či pocity nepohody?

síla myšlenkyPovím vám jak to je.

Možná znáte následující přísloví: Zasej myšlenku a sklidíš činzasej čin a sklidíš zvyk, zasej zvyk a sklidíš charakter, zasej charakter a sklidíš osud. Právě proto jsou myšlenky tolik důležité. Protože nám ve finále vytvoří osud.

O zdraví rozhoduje více faktorů, ale téměř všem předchází myšlenka. To samé lze říci o úspěchu, štěstí i o pohodě. Všechno je v hlavě. Respektive v mysli.

Pozitivní myšlenky tvoří pozitivní emoce a napojují nás na všechno dobré v nás i ve vesmíru, kdežto negativní myšlenky udělají pravý opak. Jednak nás navážou na negativní archiv v podvědomí a už se vezeme ve všech bývalých křivdách či nepříjemnostech. A prostřednictvím představivosti a neukázněnosti mysli také v možných i nemožných budoucích negativech. A nezáleží na tom, jestli nastanou. Tím, že se jimi zabýváme, už je žijeme. Navíc si s tímto nastavením všímáme jenom toho, co je kolem nás v disharmonii a tím se rozjíždíme čím dál víc. Prostě slovy bible: „Kdo má (ať negativní – např. hněv či pozitivní – např. radost) tomu bude přidáno, kdo nemá, tomu bude odebrán i zbytek (doplň si variantu…)“ Psychologové nazývají stejný proces bludnou spirálou.

Vězte, že je tomu skutečně tak. Mohu mluvit ze své zkušenosti. Když se cítím dobře, pak jako by mi šlo všechno samo od ruky, na co sáhnu, to se daří a znásobuje dobré a šíří dobré dál. Když se cítím mizerně, spouštím řetězovou reakci karambolů, neúspěchů, a pokud danou frekvenci nezměním prostřednictvím myšlení, zakládám si na rostoucí problémy všeho druhu. Skutečně mi to tak funguje. Frekvence radosti se vážou na radost a také ji přitahují, frekvence hněvu hněv cyklí a znásobují (znáte třeba pojem „samonasírací“? )

Proto pozor na své myšlenky.

A jak přesměrovat myšlenky pozitivním směrem? Jako první pomoc funguje například přeladění pozitivním směrem:

1)      Vytvořte si seznam několika „pozitivních přelaďovačů“, což jsou předměty k přemítání, které jsou schopné mžikem změnit vaše pocity. Např. krásné vzpomínky, budoucí vize, legrační momenty, oblíbené zvíře, oblíbená písnička atd.

2)      Naučte se rozpoznávat signály nástupu negativní emoce

3)      Uvědomte si, že nabíhá frustrace a za chvilku už může být pozdě, a tak ihned přepněte pozornost z negativního podnětu na položku z připraveného seznamu pozitivních přelaďovačů

4)      Zaměřte se na přelaďovač a změňte frekvenci

5)      Často stačí jenom jedna nebo dvě minuty a místo hněvu či bolesti můžete mít den sluníčkový…

A na závěr pár slov a afirmaci od velikánky na poli pozitivního myšlení Louise L. Hay.

Myšlenka, která říká: „Nestojím za nic.“, vytváří negativní pocit. Když takovou myšlenku nemáte, cítíte se dobře. Změňte negativní myšlenku a zbavíte se negativního pocitu.

AFIRMACE: JSEM OCHOTEN VIDĚT JEN SVOU VELIKOST A KRÁSU.
Jsem rozhodnut vyloučit ze své mysli negativní, destruktivní a bázlivé myšlenky. Už nenaslouchám negativním myšlenkám ani negativním rozhovorům a nepodílím se na nich. Odmítám se podílet i na negativních emocích. Nikdo mne nemůže ranit, protože nevěřím, že je to možné. Nevšímám si ničeho, co se mne pokouší rozzlobit nebo zastrašit. Destruktivní myšlenky nade mnou nemají moc. Myslím si a říkám jen to, co chci ve svém životě vytvořit. Jsem víc než dostatečný pro vše, co potřebuji nebo chci udělat. Jsem zajedno se Silou, která mne stvořila. Jsem v bezpečí. V mém světě je všechno v pořádku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..